Hem pogut veure el projecte de l’espai de lliure circulació per a gossos que l’Ajuntament de Terrassa ha posat a licitació.

Ens ha sorprès positivament que és un terreny bastant gran i, negativament, que no es preveu plantar cap arbre ni instal·lar cap element que doni ombra. La previsió de posar-lo en servei a finals del 2016 o començament del 2017, ens sembla molt optimista, especialment perquè es vol fer l’obra en un mes i mig.

Més info:

DADES

Superfície: 3762 m2.

Mobiliari / serveis: Tres torres d’enllumenat, 4 bancs, una font i papereres.

Sol: Terra, del mateix material que hi ha al terreny.

Accés: Carrers Ausiàs March i Frederic Soler.

Terminis: Està en fase de licitació, que són 3 o 4 mesos. La fase d’execució es preveu d’un mes i mig. Això ens situaria a finals del 2016 o començaments del 2017 per posar-lo en servei.1

La zona de lliure circulació estarà delimitada pels carrers Frederic Soler, Fontanella, Ausiàs March i el passeig 22 de Juliol. Hi haurà una porta al carrer Ausiàs March i un altre a Frederic Soler. A més hi haurà una porta de servei per permetre l’accés dels vehicles municipals. És un terreny pla amb un lleuger pendent.

La tanca que l’envolta és de filferro rígid sobre un muret de ciment. Com a mobiliari urbà i serveis estan previstos 4 bancs, 3 torres d’il·luminació i una font. El sol serà de terra.

No hi ha cap element que doni, ombra, ni gespa, ni vegetació, ni pèrgola, ni elements de joc o punts d’atenció per als gossos. Davant la nostra sorpresa l’ajuntament de Terrassa al·lega que els arbres i la gespa moren per causa dels orins dels gossos i que no hi ha més pressupost.

2

VALORACIÓ

Caldria centrar la nostra atenció a aconseguir zones d’ombra, sigui amb elements arquitectònics, sigui amb vegetació. Seria molt interessant que ens assessorés alguna persona que entengui de jardineria a l’hora d’anar a parlar amb l’ajuntament.

-Hauríem d’anar seguint, també, els terminis d’execució.

-En una segona fase seria important aconseguir elements que fessin l’espai més lúdic i interessant per als animals.

Com serà l’espai de lliure circulació per a Gossos del col·legi França

Aquesta entrada també es pot llegir en: Castellà