Escut_de_Terrassa_Ajuntament

La reunió que hem mantingut un grup de socis amb l’alcalde Jordi Ballart la valorem com a positiva. Encara que l’ajuntament ja té previst un pla de prioritats en la creació d’espais específics per als gossos, l’alcalde ha considerat una bona idea que, paral·lelament, s’estudïi la cessió d’ús d’un solar proper al Parc Sant Jordi. Aquest és el nostre primer objectiu i, tot i que només està en estudi, ens ha fet la impressió que Jordi Ballart veu bé fer l'”experiment”. Caldrà treballar ara per aconseguir-ne una concrecció.

L’ajuntament preveu habilitar 3 noves zones d’esbarjo per als gossos a la ciutat. La més propera estarà al costat del col·legi França, a l’extrem nord de Ca n’Aurell. Les altres se situaran a Can Tusell i a la part nord de Vallparadís. També es preveu remodelar la que hi ha a la zona central d’aquest parc, prop del bar. És possible que per això es tanqui temporalment. Més o menys ja teníem notícia d’aquestes previsions. Però cal afegir que, sense tancar terminis, l’alcalde ha manifestat la voluntat d’aconseguir pressupostar-les aquest mateix any.

Hem coincidit que cal buscar la manera de suavitzar l’enfrontament entre amants i detractors dels gossos i s’ha obert la porta a possibles accions conjuntes. L’alcalde és conscient, segons ha explicat, que el problema existeix. Però l’ajuntament ens demana que col·laborem en dues coses: vigilar que la gent reculli els excrements i que s’inscriguin els gossos al cens municipal. Ens han explicat que hi ha uns 4.000 gossos censats a la ciutat i en realitat n’hi viuen més de 20.000. En les dues coses estem d’acord. Sobre els excrements no cal afegir res. Sobre el cens, hem de tenir en compte que els impostos que es paguen són finalistes i revertiran en el fet que es puguin construir més zones d’esbarjo per a gossos i es programin més activitats.

Nosaltres hem expressat els nostres punts de vista resumits en aquest dossier que hem lliurat a Jordi Ballart.

L’ajuntament estudiarà la cessió d’un solar

Aquesta entrada també es pot llegir en: Castellà